Denne bør ikke brukes til annet enn enn innlegg som er kladd !

Din familie er invitert til Medlemmenes dag – Åpen dag

Vi samles, ta med kjente!
Brevik Seilforening ønsker alle velkommen til en deilig dag på Seivall.

I år legger vi opp til ekstra oppmerksomhet rundt modellseilbåter. Meld deg på før kl 1200 og forsøk dette. Vi både prøveseiler og arrangerer små regattaer (ca 10 min pr regatta). Regattastart ca kl 1215 etter samme system som i ligaseilingen. Dette er også tilskuervennlig.

Vi fyrer store griller, bader og hygger oss. Vi viser frem, og seiler med ulike joller, seilbrett og større båter for å presentere mangfoldet i foreningen.

Hvor: Seivall
Når: Lørdag 5. august
Klokkeslett: 1100 – hele dagen

– Krabbefiske for de minste
– Noe rimelig grillmat selges, men ta gjerne med egen
– Pølser, vafler, is og brus i kiosken

Seivall - Din familie er invitert til medlemmenes dag 5 august 2017 (2)

Steingrunn Doublehanded

13 båter startet i den 1 ukes utsatte Steingrunn Doublehanded i praktfullt sommervær. Liten og tildels ingen vind fra nord, hvor seilerne brukte lang tid til Langesund, der de traff på en svak, sørlig solgangsbris som holdt ut til runding og helt inn til Seivall. Foruten Rune, som fikk god drift utover, holdt Kenneth og Egil cruising 1 båtene lang bak seg, og de ble ikke tatt igjen før Helgeroa. Totalt korrigert tid for alle båtene under ett, gruset Expressen og Nena de andre båtene.
Her følger resultatene : Steingrunn 2017

Grenland Havn sommerserie 28.06.2017

Seilasen lovet silkeføre og 4 m/s, men det skulle vise seg å bli litt mer utfordrende enn som så.  Eller som noen sa… »en veldig rar vind». Vinden ble veldig østlig, skiftet retninger, og det kom kast (og ikke kast) ut fra de ulike sund langs regattabanen. Det startet med en slørstart, ble kryss, så slør igjen før man rundet og gikk inn i en Spinnaker lens som ble skarpere og skarpere. Det var litt uvisst hvor det lønte seg å ligge, men mye tydet på at litt ute på fjorden var bra.  Etter runding igjen ble det en slør til merket og ved runding inn mot mål var det litt uvisst om det ble lens eller slør, men de som prøvde seg på spinnaker tokk den fort ned igjen. Så ble den en slakk, til tider skarp slør inn mot mål. De som da lå for nærme land stoppet opp, mens de som lå litt ute på fjorden satt fart. En artig seilas, med som de sa «litt rare vinder» Resultater finner du her…

NM BB11 2017 – Brevik tok hjem gullmedaljen igjen!

Jørn Pettersen og sønnen Eivind Bergerud Pettersen, Brevik seilforening tok sin 8. NM-tittel i Horten denne helga. Det som så ut til å bli en parademarsj for Jørn og Eivind etter 4 strake seire på lørdag – ble plutselig spennende da båten som lå på andreplass etter første dag – Pål Persen, Asker SF med Breviksseileren Runar Borgestartet med 2 seire på søndag. Men i siste seilas hadde Jørn og Eivind full kontroll og sikret gullet. Bronsemedaljen gikk til fjorårets gullmedaljevinnere Bjørn Nilsen og Hanne Sondresen.

Fullstendig resultatliste her…

 

19225148_10159135445805122_7639673053032763570_n

Brevik Seilforening gjorde godt ifra seg på årets Færderseilas

Ronny Lindquist med sin X-4 og Dag Usterud ved roret tok 1 plass i sin klasse (R40). Henrik Tangen tokk en 8 plass (R36 ) og Jørn Fougner tok en 8 plass i Express klassen. Med dette og med flere gode deltagere gjorde Brevik Seilforening seg bemerket i år.

Færderseilasen 2017 startet noe «tregt»… Faktisk hadde ikke feltet knapt kommet seg til Bygdøy en gang i løpet av første timen. Men det var litt bevegelse. Det kom et drag fra nordøst, og noen ganger fra nordvest, gjerne på samme tid. Båtene skiftet å seile mellom styrbord og babord halser. Båter med lette store sløreseil hadde en fordel. Flere båter har tapte på å sette spinnaker. Litt lenger ut blåste det 3,2 m/s på Steilene, og det kom litt yr. Det hele avsluttes med noen timer i 6-8 sekundmeter på en god lang slør, før været endre seg til en ren kryss rundt Hollænderbåen og Færder fyr med 12-13 m/s i kastene og høye bølger. Man fikk med andre ord prøvd alt under årets seilas. De fleste seilte på¨13-15 timer før de var i mål, som i år var i Tønsberg. Trykk på linken for å se alle resultater.

http://www.manage2sail.com/no/event/fa9760af-4fa1-4f02-b393-18764459ea66#!/results?classId=2e4d1e27-941c-4fb2-86d1-a1f1ed58b96a

Resultater vårserien. Regatta 5

Her legges resultatene ut. Trykk på link for resultatene.

På de to siste regattaene har vi hatt har noen tekniske problemer med kamera som viser dagens løp. Håper dette er ordnet før onsdagens seilas. Vi beklager den frustrasjon det måtte skape. Løpet blir også satt opp på den offisielle tavla på land. Viktig å følge med på den. Kamera er bare et service tilbud. Som noen allerede har påpekt var det var også en feil på Linken til Terminliste. Den er nå rettet opp. Flott at dere sier ifra når dere ser noen feil.

Kogg Cup 2017

Fra Kragerø kom det 3 kogger og Brevik stilte med 5 i et utfordrende vær i årets Kogg Cup. På lørdagen blåste det 8 m/s i første seilas, og etter pausen hadde det økt til over 13 m/s i kastene, slik at 2. seilas ble avlyst. Søndagen startet med regn og tåke, men når starten gikk ble det opphold og en liten bris,  4 m/s fra SØ. Vi fikk da gjennomført 2 fine, korte seilaser, hvor Øyvind Ingebretsen og Bjørn Bakke tok hjem seieren til slutt. Her følger resultatene …

Cort Adeler Kogg Cup 2017

Resultater vårserien. Regatta 4

Hver onsdag er ulik. Både i forberedelser, vind og vær gir ulike utfordringer. Så hver onsdag blir alle litt bedre, da de igjen må stå i «noe nytt».

Denne onsdag var det tydelig at alle var litt mer forberedt. konkurransen var tettere og det var sylskarp konkurranse helt inn til over målstreken. Litt utsettelser av start, grunnet tekniske utfordringer i tårnet,  bare skjerpet skippere og mannskap. Når starten endelig gikk var alle «klare som egg».

Utgangspunktet 8 sekundmeter med 9 og 10 i kastene setter krav til skippere og mannskap. Det ble krysser hvor mann kunne seile taktisk, og lenser hvor utfordringen var å holde spinnakeren i alle kastene som kom.

Men som en skipper sa til en annen seiler på brygga etter regattaen. En oppsnasig seiler som mente de hadde vunnet om ikke, om det osv osv…  «Du er klar over at det er hele seilasen som gjelder om man skal vinne».  Så sant, så sant!

Trykk her for å se resultatene i regatta 4 i vårserien

Resultater vårserien. Regatta 3

Sist regatta (regatta 2 i vårserien) var det sludd,regn og kun 3 grader. Denne gangen i regatta 3 snakker vi om noe helt annet. Strålende sol, 18 – 19 grader og 4-5 sekund meter vind. Med andre ord perfekte forhold. Det bli litt mye slør i denne regattaen, men også det setter krav til gode skippere og konsentrert mannskap. Båten skal trimmes og farta i båten betyr alt. Så igjen honnør til vinnere og ingen unnskyldninger for dem litt lenger bak.

Fremdeles tidlig på sesong, for noen første regatta. Noen båter bar preg av at de ikke var helt forberedt og båtene ikke i full trim. Manglet både tauverk, trim, og spinnaker kom både opp på tvers og bak fram. Men sånt tas med «humør» og neste regatta er nok alt i topp stand og konkurransen blir enda tettere. Vi gjør som kongen når vi seiler. Koser vårs!

Trykk her for å se resultatene i regatta 3 vårserien.

sze60e08