BACALAOSEILASEN 2015 ble arrangert med stort publikum til stede og friske vindkast ved fergestedet i Vikingbukta i Brevik. Seilasen ble kommentert for publikum.

BB11 og Express deltok med hhv. 2 og 3 båter. Det var meldt mye vind, dette gjorde antagelig sitt til at så få BB11 valgte å delta.

Expressklassen ga et godt tilskudd til regattaen ved å oppvise stor fart og stor krenging hvilket ga mange gisp og «sepådenna»- utrop fra publikum. En av Expressene måtte bryte etter et uhell med løygangen i den friske vinden.

BB11-klassen ble i år vunnet av Rolf Guttormsen/Hanne Stiansen. På 2. plass kom Morten Zimarseth/svigersønn Bendik.

Expressklassen som i år var gjesteklasse ble vunnet av leder i Brevik Seilforening Jørn Fougner m/mannskap. På 2. plass Bjørn Nilsen m/mannskap.

Sølvpokaler og mannskapspremier ble delt ut og vinnerne gratulert.

Regattakomitèen for Bacalaoseilasen har i år bestått av Geir H. Darrud, Terje Gulbrandsen, Alf K. Førli, Robert Grønlund og Ole Petter Hansen.

Takk til alle som har bidratt til å holde Brevik Seilforenings tradisjon med Breviksdagsregatta/Bacalaoseilas ved like!

Leif A. Haugen, regattasjef.

Brevik Seilforening har tradisjon helt tilbake til 1938 med å arrangere regatta i Vikingbukta.

Bilde er fra Breviksdagen i 1953.

Bacalao 2015 – Vinnere BB11 Rolf Guttormsen og Hanne Sondresen

Starten i Expressklassen – tjuvstart for Bjørn Nilsen