Helgen 12-14 august blir det seilsportliga og Brevik Seilforening deltar

Mens OL-seilerne kjemper om medaljer i Rio så samles Norges beste Seilforeninger i 1.divisjon av seilsportsligaen for tredje runde hos Stavanger Seilforening.​

Jan Ove Lorentzen koordinerer og følger opp Breviksteamet som drar til Stavanger og skal seile i Seilsportligaen denne helga. Oppdateringer vil følge.

Det blir et kompakt arrangement, som skal seiles rett utenfor anlegget til Stavanger Seilforening. Her blir det gode muligheter for alle å følge seilingen fra både land og vann, sier Magnus Hedemark, prosjektleder i Seilsportsligaen.

Arrangementet vil foregå fra Jollehavnen og det skal seiles på Pinå.  Begge helger kommer 15 lag med 4- 6 mann på hvert lag. Det seiles med 5 stk  J- 70 båter i 1 og 2 divisjon.   Korte baner nær land, med dømming på vannet  jør dette til en spetrakulær opplevelse.

Fredagene er det trening på vannet , mens seilasene er lørdag kl 09.00 til kl 19.00 og søndag kl 09.00 til 15.00.

I Seilsportsligaen konkurrerer Norges seilforeninger mot hverandre. Hver klubb stiller med et lag til hver helg, og har egne kvalifiseringer for å komme på dette laget. Klubbene har kvalifisert seg til første og andre divisjon, og det er 15 lag i hver divisjon.

Seilingen foregår i båttypen J70, som er en firemannsbåt. Seilingen foregår på korte publikumsvennlige baner på rundt 12min på hvert race. De blir også tracket (trykk her), noe som gjør det enkelt for publikum å følge sitt lag.

Seilsportsligaen foregår i hele Europa. Vinneren av 1.divisjon går videre til Champions league, der man konkurrerer mot de beste lagene fra resten av Europa.

Norge vant Champions league i fjor med KNS, og vinnerlaget får være med i år. V har også to lag som skal videre til kvalifisering i St. Petersburg for å kjempe om en plass.

Nå har de fordelen av hjemmebane, og værmeldingene lover gode seilforhold i indre havn.

Det er  meldt 10 knop fra vest på lørdag og litt mindre fra nordvest på søndag. Lørdagen kommer til å bli en våt opplevelse for de 15 lagene, men solen skal tørke dem opp på søndag.

Det er veldig tett i teten av 1. divisjon. KNS leder med  Åsgårdstrand SF med like mange poeng på andreplass. Larvik SF har en knepen 3. plass, bare et poeng foran RAN.

Det liggerhelt klart antil mye spennende seiling og tette fighter innerst i havnebassenget i Stavanger lørdag og søndag!

seilsports seilsportliga-2 267808-76af1fcb4772440ff1677107aec04c58-com 800_A J70