IOM 2014

Året 2014 ble avsluttet med Romjulseilas, 27.des.. Det deltok 17seilere, hvorav 8 var fra andre foreninger s.s. Grimstad, Larvik, Sandefjord og Osloområdet.

Det er ft. 5 som har begynt med denne båttypen i år.

Modellbåtseilingen gjør at det er seilaktivitet på Seivall «hele» året. Ønsker du å se skikkelig konkurranse-seiling så kom til Seivall.

IOM 2012

Bildet er fra 2012 og viser stammen av modellbåt-seilerne i Brevik, også i 2014.

For IOM-seilere 2014:

Arne, Bjørn B, Bjørn H, Dagfinn, Egil, Rune, Hans-Petter, Karl Erik, Morten, Ole Øyvind, Øystein, og Øyvind.

Modellseiling: Enkel og billig – og seiler som en drøm!

Lyst på å prøve modellseiling men har ikke lyst til å betale 20-30tusen som en ny topp moderne IOM nå koster? Da finnes det en løsning i Dragonforce 65. Komplett båt med radiokontroll koster 1199kr og seiler etter vår mening vel så bra for sin størrelse og i et langt hendigere format enn en IOM. Den har tatt verden med storm og over 30 båter finnes allerede i Sandefjord.

I Brevik finnes 2 og vi testet Øystein Paulsens båt i omtrent vindstille en ettermiddag på Sætre. Båten seilte av gårde (uten at vi merket noen vind)så lettseilt er den iallefall. Og med over 30 cm dyp kjøl med stålbulb på 65cm båtlengde og mast i karbon gjetter vi på at den tåler en del vind også. Båten kan bestilles fra teknikmagasinet på downtown eller på nettet via teknikmagasinet.no. Der ligger også video ute. Undertegnede skal iallefall ha minst en, og flere andre har også satt båter i bestilling så her er det bare å hive seg på!

Lenke til Teknikmagasinet

Jan Ove

IOM-seiling i Brevik

IOM-300x200IOM-seiling i Brevik har fortsatt med trenings-seilaser og samlinger på Seivall gjennom hele året, både vinter, vår og høst. (De fleste seiler jo aktivt i andre båtklasser i sommerhalvåret.)

Gruppen består nå av 12 aktive seilere. Trening gjennomføres fra Seivall, på vår og sensommer på tirsdager, og senere på høsten, og utover vinteren, på lørdager.

Noen av våre seilere har også i år deltatt i NM, i Larvik, og i seilaser i Sandefjord og på Malmøya i Oslo, hvor aktiviteten er omtrent som i Brevik. Selv om vi ennå ikke figurerer på topp av resultatlistene, får vi til gode resultater i enkelte seilaser.

I 2014 startet seiling med en mindre, rimeligere og enklere modellbåt, sk. 65. Dette for at inngangsbilletten til modellseiling skal bli billigere, ca. kr. 1200 for komplett båt og styringssystem. Overgang til IOM-seiling tror vi blir enklere etter øvelser med denne typen. Se egen nyhetssak